A McLaren wokingi központjában Ron Dennis bejelentetta, hogy a céget érintő átszervezések keretében a csapatfőnöki poszt után az F1-es projekt vezérigazgatói helyéről is lemond, a feladatot Martin Whitmarsh veszi át.

“A csapatfőnöki teendőket az új autó bemutatásakor, január 16-án adtam át Martin Whitmarshnak. Akkor sokan kérdezgették, hogy ott leszek-e Ausztráliában, és azt mondtam, hogy igen. El is utaztam Melbourne-be, igaz, már nem felelős vezetőként – be kell valljam, furcsán is éreztem magam. A következő, Maláj Nagydíjat már Nagy-Britanniában, a tévében követtem, és meglepően könnyen ment. Azt hittem, jobban elfogódom majd, miután annyi évig minden futamon ott voltam.” – mesélte a 61 éves Dennis.

A csapatot 1980-tól vezető angol utalt arra, hogy sikerült ellenségeket is szerezni a Forma-1-ben, de a távozásról kizárólag a saját akaratából döntött:

“Elismerem, nem mindig könnyű velem kijönni, mindig nagyon keményen küzdöttem a McLaren érdekeiért. Kétlem, hogy Bernie Ecclestone vagy Max Mosley bánkódna a mostani döntésem miatt. De senki nem kérte ezt tőlem, én döntöttem a távozásról. Ugyanígy az én döntésem volt a McLaren-cégcsoport átszervezése is, és nyugodtan bízom Martinra a Forma-1-es csapat vezetését” – mondta az angol.

Dennis személyében a sport legsikeresebb csapatvezetője távozik: irányítása alatt a McLaren tíz egyéni (Alain Prost és Ayrton Senna 3-3, Mika Häkkinen 2, Niki Lauda és Lewis Hamilton 1-1), és hét konstruktőri (1984, ’85, ’88, ’89, ’90, ’91, ’98) bajnoki címet szerzett.