Furcsa módon éppen a gazdasági válság segíthet Kanadának abban, hogy visszatérjen a Forma-1-es versenynaptárba, a források beszűkülése miatt több ország is problémákkal küzd. Montreal anyagi viták miatt került ki a rendezők közül, de Bernie Ecclestone hajlik arra, hogy újragondolja a futam sorsát: már meg is kezdte a tárgyalásokat a québeci kormánnyal.

“Jelenleg több olyan ország is van, amellyel potenciális rendezőként számoltak Ecclestone-ék, jelenleg azonban képtelenek előteremteni a Forma-1-hez szükséges összeget” – nyilatkozta Raymond Bachand, illetékes miniszter.

Bachand szerint mindenképp indokolt lenne, hogy a Forma-1 visszatérjen az amerikai kontinensre, úgy véli, Ecclestone is hajlik erre. “Visszahívott minket, előállt egy javaslattal, mi kommentáltuk. Azt mondta, újragondolja.” A kanadaiak minimum ötéves megállapodást szeretnének kötni.

A világválság nem befolyásolja az indiai pálya építését, minden az eredeti tervek szerint halad, az ország 2011-ben kész lesz megrendezni története első versenyét. “A folyamat szépen halad, teljesen biztos vagyok benne, hogy időben kész lesz a pálya” – mondta Samir Gaur, az építéssel megbízott cég vezérigazgatója.

Ötven kilométerre a főváros Új-Delhitől épül az új ring, mellyel kapcsolatban korábban felmerült, hogy a válság miatt esetleg csúszhat az átadása. Gaur cáfolta, hogy cégének bármiféle problémája lenne, sőt arról is beszélt, hogy a szingapúri mintához hasonlóan India egyelőre nem gondolkozik esti versenyben.

“Jelenleg nem tervezünk ilyesmit. Először is le akarjuk szűrni a tapasztalatokat az első versenyből, csak ez után gondolkozhatunk azon, hogy érdemes-e esetleg villanyfényes futamot rendeznünk.”