Csak az összeget sokallják

Csak az összeget sokallják

A Forma-1-es pilóták szervezete, a GPDA – amelynek nem tagja Räikkönen, Massa, Hamilton és Adrian Sutil – néhány hete nyílt levélben utasította vissza, hogy a versenyzők kifizessék az FIA által már tavaly sokszorosára emelt, a Forma-1-es induláshoz nélkülözhetetlen ún. szuperlicencek díját.

A versenyzési engedélyek díja az előző évben szerzett pontok számától függően néhány tízezer eurótól egészen a világbajnok, Hamilton által fizetendő 270 ezres összegig terjed, ami példa nélküli az autósportban. Az FIA elnöke szerint a milliókat kereső versenyzőknek azonban nem jelenthet gondot az összeg kipengetése.

Állítólag három versenyző – az egyikük Sebastian Vettel lehet – már fizetett, a tengerentúlon pedig már viccet is csináltak az ügyből, de a pilóták túlnyomó többsége eddig nem adta be a derekát. A ferraris Räikkönen szerint azonban nem lesz sztrájk vagy szakadás a dologból, ők csak méltányosabb feltételeket szeretnének.

“Igazából senkinek sincs baja azzal, hogy fizetni kell a szuperlicencért, a lényeg csak az, hogy az összegnek ésszerűbbnek kellene lennie. Csak ezzel van gond, egyébként senki sem akar vitatkozni” – nyilatkozta a finn az olasz Corriere della Serának.