Nem kellett a pénze

Nem kellett a pénze

Az F1 ura, Bernie Ecclestone a News of the Worldnek azt nyilatkozta a hétvégén, hogy komoly pénzzel szállt volna be a volt Honda-csapat megmentésébe, de visszautasították az ajánlatát. Bernie a csapat két vezetője, Ross Brawn és Nick Fry belső felvásárlását támogatta volna 100 millió fonttal, míg Brawn és Fry 17,5-17,5 százalékos tulajdonrészt tarthatott volna meg.

“Próbáltam segíteni a belső kivásárlásban. El kellett volna fogadniuk az ajánlatomat, nagyon jól járt volna vele mindenki. Biztonságban érezhették volna magukat, de ők a maguk módján akarták intézni a dolgot. Most már csak imádkozhatok értük.”

Ecclestone úgy gondolja, hogy a belső kivásárláson kívül már csakis a Virginnel kötött üzlet – amelynek lehetőségét a tulajdonos, Richard Branson nem cáfolta –  mentheti meg a brackleyi csapatot a feloszlatástól.

A Honda tokiói vezetése egyébként nem túl derűlátó, a vezérigazgató, Takeo Fukui is nehézségekre panaszkodik:

“Több ajánlat is van, de komoly vásárló még nem tűnt fel. Nehezen halad az eladás” – nyilatkozta a motorsportrajongó japán, aki hamarosan visszavonul posztjáról.

A múlt héten több forrás is arról írt, hogy a végső határidő a döntésre február 23., azaz ma lesz, bár mások későbbre ígértek információt. Az biztos, hogy Brawnékat már nagyon szorítja az idő, és egy-két hétnél semmiképpen sem húzódhat tovább a csapat ügye – ha március elejéig nem lesz új tulajdonos, akkor végleg lehúzhatják a redőnyt.