A Forma-1 kiadásainak csökkentésével kapcsolatban nemrég a pilóták néhány esetben egészen szürreális fizetésének megnyirbálása is felmerült. A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali nyíltan beszélt arról, hogy valószínűleg minden csapatnál újratárgyalják majd a szerződéseket, és a legnagyobb sztároknak – köztük például Kimi Räikkönennek – is be kell majd érniük kevesebbel.

Nem sokkal később Felipe Massa eléggé felháborodott, hogy épp rajta szeretnének spórolni, de a BMW-s Nick Heidfeld belátóbb. Természetesen ő sem szeretne kevesebbet keresni, de ha nincs más lehetőség, akkor megérti a helyzetet.

“Nekünk is alkalmazkodnunk kell, mint mindenki másnak. Pillanatnyilag ez nem téma, és remélem, van más mód is arra, hogy az emberek ne veszítsék el az állásukat és a versenyzői fizetések is megmaradhassanak” – nyilatkozta Heidfeld a Spox.comnak.

Az elmúlt évben Kimi Räikkönen kereshette a legtöbbet, a finn nagyjából 44 millió dollárt (kb. 9,5 milliárd Ft) tehetett zsebre, de a Renault-hoz 2008-ban visszatért Fernando Alonso is hasonló összeggel gyarapíthatta a bankszámláját. Nyilvánvaló, hogy ezeknek a pénzeknek a töredéke fedezné több tucat átlagos F1-es alkalmazott fizetését.