A második Schumacher?

A második Schumacher?

Úgy tűnik, Bernie Ecclestone ferraris álomcsapatában egyik mostani versenyző sem szerepel. Az F1 ura a múlt héten már letette a garast Fernando Alonso szerződtetése mellett, és a hétvégén azt is elmondta, hogy Sebastian Vettel jövőjét is a maranellói csapatnál képzeli el.

A 21 éves pilóta 2007-ben mutatkozott be a BMW Saubernél az Amerikai Nagydíjon, ahol rögtön pontot is szerzett, majd tavaly első teljes idényét a Toro Rossónál töltötte, ahol az Olasz Nagydíjon minden idők legfiatalabb pole pozíciósa, majd legfiatalabb futamgyőztese is lett. A kis német 2009-ben már a nagy testvérnél, a Red Bullnál versenyez, de Ecclestone szerint a Ferrarinál lenne a helye.  

“A Ferrarinál képzelem el Sebastiant. Sőt, egy kicsit meg is vagyok lepve, hogy nincs még szerződése velük, de biztos vagyok benne, hogy majd lesz” – nyilatkozta Ecclestone a Bild am Sonntagnak.

Bernie szerint Michael Schumacher és Vettel között “csak” az előbbi hét világbajnoki címe a különbség. “De beszéljünk erről újra nyolc-tíz év múlva” – tette hozzá.