A Forma-1-es csapatok szervezete, a FOTA elnöke nem nyugszik bele, hogy a sport kereskedelmi jogait birtokló, Bernie Ecclestone által irányított cég, a FOM csak a bevételek 50 százalékát osztja szét a résztvevők között.  

“Egyelten más sportágban sem kapnak ilyen keveset a résztvevők!” – idézi Luca di Montezemolót a német Auto Motor und Sport.

Ecclestone, aki viszont ragaszkodik a mostani arányokhoz – nem utolsósorban azért, mert a mögötte álló befektetői csoport, a CVC Group még mindig nyögi az F1 jogainak megvásárlására felvett hiteleket – keményen visszavág, szerinte akinek nem tetszik a mostani rendszer, annak kívül tágasabb.

“Szeretném, ha Luca felhívna, és megnevezné azokat a sportokat, ahol többet fizetnek. Senkinek sem kötelező a Forma-1-es részvétel!” – mondta a kisember.

A sportot szabályozó és felügyelő FIA elnöke, Max Mosley a kérdésben a csapatok oldalára áll, és arra figyelmezteti Ecclestone-t, hogy ha túlfeszíti a húrt, az F1 összeomolhat, ami persze a pénzügyileg nem érdekelt FIA-nak nem ártana, “csak Bernie és a csapatok esnének ki az üzletből.”

“Akkor pedig a jogok visszaszállnának az FIA-ra, és építenénk valami újat a romokból” – magyarázta Mosley.