A Honda decemberi bejelentése óta, miszerint azonnali hatállyal elhagyja az F1-et, a brackley-i csapat lázasan keres új tulajdonost és motorszállítót. A hírbe hozott potenciális vevők eddig sorra cáfolták, hogy megvennék a csapatot, és az erőforrások ügye sem alakul túl jól, hiszen hiába kopogtatott a csapatfőnök, Ross Brawn egykori alakulatánál, a Ferrarinál, az olaszok tegnap gyakorlatilag kizárták, hogy motorszállítóként beszállnának.  

A Grandprix.com értesülései szerint azonban még nincs minden veszve, az oldal ugyanis úgy tudja, hogy Brawnék előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Mercedesszel a motorokról. Azt is hozzáteszik még, hogy a brackley-i csapatot valószínűleg nem külső befektető, hanem a vezetés – Nick Fry-jal az élen – vásárolja meg. A bejelentést pár napon belülre jósolja a weboldal.

Az üzlettel sietni is kell, hiszen Ross Brawn korábbi nyilatkozata szerint nagyjából hat hét szükséges ahhoz, hogy az autót az új, idegen motorhoz alakítsák, az idő pedig vészesen fogy a március végi szezonnyitóig.

A Mercedes egyébként nagy fába vágja a fejszéjét, ha a volt Hondához is beszáll, ugyanis az 1996 óta tartó F1-es részvétele folyamán egészen eddig csakis a McLarent látta el motorokkal, 2009-től azonban a kasztnin kívül nagyjából az egész Force India-autó is a német gyártó és a McLaren műhelyéből származik majd.