A múlt héten a Honda által magára hagyott brackley-i csapat főnöke, az egykori ferraris, Ross Brawn azt nyilatkozta, hogy a Ferrarival tárgyal arról, hogy az olasz csapat elássa motorokkal őket, ha sikerül vevőt találni a csapatnak.

“A Honda kizárta, hogy továbbra is ellásson minket motorokkal, ezért kerestem meg a Ferrarit. Nem írtunk alá semmit, de nagyon jól esett az elnök, Luca di Montezemolo és Stefano Domenicali [a csapatfőnök] támogatása. Olyan volt, mintha régi osztálytársakkal találkoztam volna, közéjük tartozóként kezeltek” – mondta Brawn.

A múlt héten még a Ferrari szóvivője is megerősítette a trágyalások tényét, és azt állította, hogy a kapacitásuk is megvan hozzá, de az olasz csapat új autójának mai bemutatóján a csapatfőnök már más hangon beszélt:

“Ami a Hondának való motorszállítás esélyeit illeti, nos, ennek a valószínűsége a nullához közelít” – mondta Domenicali.

Nagyon rossz hír ez a brackley-i gárdának, hiszen a biztos motorszállító vonzó lehetett volna az egyébként sem túl lelkes potenciális vásárlók számára. Az egykori Honda csapat ideje egyre fogy, ha január végéig nem sikerült vevőt és motorszállítót találniuk, gyakorlatilag le is mondhatnak a 2009-es indulásról, és ezzel együtt a rolót is lehúzhatják végleg.