Sebastien Loeb igazán meggyőző formát mutatott ezen a héten, amikor a barcelonai tesztsorozat első napján a Forma-1-es pilótákkal együtt vezetve tesztelte a Red Bull versenyautóját.

A francia pilóta ajándékként kapta a lehetőséget az energiaitalos cégtől, miután nemrég megnyerte rekordot jelentő ötödik bajnoki címét a ralivilágbajnokságon, ahol a Red Bull támogatja csapatát, a Citroënt.

Loeb nem épp egyszerű ajándékot kapott, hiszen összesen 82 kört tehetett meg a katalán versenypályán, ahol leggyorsabb köre 1 perc 22,503 másodperc volt. Ezzel a nyolcadik helyre került a 17 fős mezőnyben, olyan pilótákat megelőzve, mint Robert Kubica, Nelson Piquet, Adrian Sutil.


“Nagyszerű élmény volt, nagyon élveztem a tesztet, bár meg kell mondanom, hogy ezeket az autókat fizikailag nehezebb vezetni, mint az én raliautómat” – mondta Loeb a riportereknek Barcelonában.

“A nap végére már egészen jól éreztem az autót, és annak mozgását a pályán. Meg kell hogy mondjam, a tapadás a nagy sebességű kanyarokban igazán kiemelkedő. Meglepő, milyen későn kell fékezni velük” – tette hozzá Loeb, aki nem tervezi, hogy az F1-ben próbálkozna, helyette jövőre begyűjtené hatodik bajnoki címét.

Nem most ült először F1-es autóba a korábbi tornász, hiszen nemrég a Renault versenyautóját is vezethette, míg a mostani tesztet megelőzően már Silverstone-ban is tehetett egy rövid próbát az RB4-essel az üléspróba után.
 
Loeb Silverstone-ban tesz próbát: