A BMW Saubernél idén mindent kipipálhatnak, a csapatfőnöknek semmire sincs panasza. A Kínai Nagydíj után Mario Theissen olyan kerek nyilatkozatot adott, hogy mi nem is szólunk bele.

“Bár a világbajnoki cím megszerzésére való esélyünk már a Brazil nagydíj előtt elveszett, az idény mérlege így is teljesen pozitív. Nem is kell megvárnunk a szezonzárót, hogy kimondhassuk, nagyon büszkék vagyunk arra, amit a BMW Sauberrel elértünk. Szerettük volna a mezőny elején folyó párbajt három résztvevős csatává alakítani, és ez sikerült. A Forma-1 élcsapatai közé kerültünk rögtön a szezon elejétől. A nehéz téli tesztek, az F1.08 bemutatásának idején senki sem hitte volna, hogy az utolsó előtti futamon még harcban állunk majd a bajnoki címért!”

A főnök nagyon elégedett

A főnök nagyon elégedett

A főnök nagyon elégedett


“Célunk volt, hogy 2008-ben megszerezzük az első futamgyőzelmünket, és ezt is megvalósítottuk. Az, hogy Montrealban kettős győzelmet ünnepelhettünk, már csak a hab volt a tortán. 11 dobogós helyezést szereztünk, kilenccel többet, mint 2007-ben – maga ez a tény is mutatja a hatalmas előrelépést. És ki tudja, Brazíliában talán összejön a tucat is…”

“Hétszer voltunk másodikok, Malajziában Nick [Heidfeld] megszerezte az első leggyorsabb körünket, Bahreinben Robert [Kubica] pedig az első pole-unkat. Az elmúlt 34 futamon mindannyiszor pontot szereztünk – ezt egyetlen más csapat sem mondhatja el magáról. Természetesen mindez nem csak a véletlenen múlott.”

Heidfeld 200. pontját szerezte Sanghajban

Heidfeld 200. pontját szerezte Sanghajban

Heidfeld 200. pontját szerezte Sanghajban


“A fő erényünk volt a tökéletes megbízhatóság, a legtöbbször kiváló stratégia, a tökéletes bokszutcai munka, és a pilótáink alacsony hibaaránya. Még mindig kell egy lépés, hogy teljesítményben utolérjük a Ferrarit és a McLarent, és az is igaz, hogy az idény második felében nem fejlődtünk úgy, ahogy szerettünk volna, de biztos vagyok benne, levontuk a megfelelő tanulságokat 2009-re. Jövőre már a bajnoki küzdelem szereplői akarunk lenni.”