Normál helyzetben nem tud versenyre kelni a topcsapatok pilótáival a holnapi Kínai Nagydíjon, véli Fernando Alonso. A spanyol, aki az utolsó két versenyt – Szingapúrban és Japánban – megnyerte, a negyedik helyről indulhat, miután az időmérőn Lewis Hamilton mellett a két Ferrari is gyorsabb volt nála.

A Renault pilótája újságíróknak kifejtette, a csapat most nem olyan erős, mint volt az utóbbi két futamon, ennek ellenére készen áll, hogy kihasználja a lehetőséget, ha az élen állók hibáznak, mint tették azt Japánban.


“Úgy vélem, egy kicsit lassabbak vagyunk itt. Nem hiszem, hogy tudnánk test-test elleni küzdelmet folytatni velük, de meg fogjuk próbálni bebiztosítani a konstruktőri bajnokságban a negyedik helyünket, és a Toyota előtt végezni” – mondta Alonso az Autosport.com-nak a Kínai Nagydíj időmérője után. “Ha pedig újra azt teszik, amit tettek Fujiban, akkor megpróbálok élni a lehetőséggel” – tette hozzá a korábbi világbajnok. 

Alonso azt is elárulta, a csapat kicsit ideges volt az időmérő előtt. “Végeztünk néhány változtatást tegnap este, amelyek azonban nem működtek ma reggel [a szabadedzésen]. Eredmény nélkül dolgoztunk az ügyön, szóval kissé aggódva érkeztünk az időmérőre, a legbiztonságosabb az volt, hogy visszatértünk a korábbi beállításokhoz, és reménykedtünk, hogy jó lesz. És jó lett!”