Összefognak?

Összefognak?

Bár a Force India 2009-re is rendelkezik szerződéssel a Ferrarival a motorszállításra, a kiscsapat másfelé is nézelődik. A sereghajtókat hírbe hozták már a Hondával, az Autosport.com értesülése szerint pedig a McLarennel tárgyalnak a jövő évi együttműködésről.

A hírek szerint a motorszállítói kapcsolaton túlmutató partnerség is születhet a két csapat között. A műszaki együttműködés mellett még arról is szó van, hogy a Mercedes neveltje, a jelenleg DTM-es Paul di Resta helyet kaphatna a Force Indiánál.

“A McLaren és a Mercedes-Benz meggyőződése, hogy a független csapatok létfontosságúak a Forma-1 számára, sőt, a sport az általuk lefektetett alapokra épült. Ezért ha együttműködhetünk egy ilyen csapattal, és ez pénzügyi szempontból is ésszerűnek tűnik, akkor készen állunk rá. Még semmi sem dőlt el, de több tárgyalást is folytatunk” – nyilatkozta a McLaren szóvivője.

A Force India csapatfőnöke, Colin Kolles egyelőre nem kommentálta a McLarennel kapcsolatos híreket, csak annyit mondott, hogy “jövőre is mindenképpen lesz motorunk.”