Újabb pletyka jelent meg Fernando Alonso jövőjét illetően, a spanyol AS úgy tudja, a világbajnok marad a Renault-nál, de csak azért, hogy mehessen majd a Ferrarihoz.

Legutóbb úgy tűnt a kétszeres világbajnok a BMW-hez tart, miután Kimi Räikkönen szerződéshosszabbítása után a Ferrarinál nemigen van számára hely.

Alonso azonban nem tett le arról, hogy a jövőben az olasz autót vezesse, mint mondta a McLaren és a Ferrari épít folyamatosan versenyképes autókat. A Ferrari pilótáinak szerződése 2010 végén lejár, így a spanyol 2011-re tervezi székhelyét áttenni Maranellóba. Ez viszont nem jöhetett volna létre a BMW szerződésével, mivel a német csapat 3 évre írt volna alá vele. Ezzel szemben a Renault-nál szinte nyílt a szerződése, bármikor távozhat, ezért kikosarazta a BMW-t.

Hol vezet jövőre Alonso?

Hol vezet jövőre Alonso?

Hol vezet jövőre Alonso?


E mellett állítólag Alonso abban sem biztos, hogy a BMW képes lesz győztes autót építeni neki. Szerinte ugyan az idei évet jól kezdte a bajor gyártó, de aztán veszítettek a lendületükből.

Továbbra is a képben van a Honda, amely tárt karokkal várná 2005, 2006 világbajnokát, de ő a japán csapat esetében sem bízik a hirtelen formaváltozásban, azaz hogy a mezőny végéről az elsők közé kerül.