Az FIA elnöke, Max Mosley talán maga sem gondolja komolyan legfrissebb javaslatát, de ha mégis, akkor komoly baj van. Mosley ugyanis azzal állt elő, hogy a költségcsökkentés jegyében a Forma-1-es csapatok használjanak ugyanolyan, egységes motort.

A motorfejlesztés jelenlegi – összesen ötéves – befagyasztása még érthető lépés, de mi el sem tudjuk képzelni, hogy az F1-ben presztízsszempontok miatt jelenlévő autógyártók bármikor is hajlandóak lennének lemondani arról, hogy autóik a saját erőforrásaikkal versenyezzenek.

Mosley egyébként a motorok egységesítése mellett a felfüggesztések és a sebességváltók uniformizálását is felvetette a francia L’Equipe-nek adott interjújában.

Míg Mosley az egységes motorokról álmodozik, addig a Renault-főnök, Flavio Briatore a motorfejlesztés befagyasztásán, pontosabban a rivális csapatok ügyeskedésén háborog:

“Tárgyalnunk kell a csapatokkal a megoldásról, mert néhányan, a megbízhatóság javításának ürügyén fejlesztették a motorjaikat, a Renault-t pedig nem lehet ezért büntetni még három évig!” – utalt Briatore arra, hogy ők, tartva magukat a szabályokhoz, nem fejlesztettek,és így hátrányba is kerültek.