Az FIA júliusban jelentette be, hogy Forma-2 néven új F1-utánpótlássorozatot indít 2009-ben. Az ötlet elég ellentmondásos volt és szakmai körökben külön meglepetést keltett a versenyszéria tervezetében szereplő alacsony költség. A motorsportszervezet a Forma-2 autóinak építésére és a sorozat működtetésére pályázatot hirdetett, amelynek eredményét most nyilvánosságra is hozták.

Az F2-es járgányokat a Williams tervezi majd, és az egykori F1-es pilóta, Jonathan Palmer Motorsport Vision nevű cége gyártja. Palmer 1998 óta szervezi a brit Formula Palmer Audi sorozatot, és ahogy ott, a Forma-2-ben is az Audi lesz a motorszállító, 1,8 literes turbós erőforrásokat használnak majd. Az autóknak az FIA legszigorúbb, Forma-1-es biztonsági előírásainak kell majd megfelelniük. (Jelenleg az F1-eseken kívül csak a GP2-es autók teljesítik maradéktalanul az FIA töréstesztjét.)

A versenysorozat jövő májusban indul, nyolc fordulóban összesen 16 futammal. A helyszínekről, és a résztvevő csapatokról egyelőre semmit sem tudni. Az egy autóra számított éves költség előreláthatóan 250 ezer euró alatt marad majd.