A Williams a téli tesztek idején még az év potenciális meglepetéscsapatának látszott, és végül meglepetést is okoztak, csak nem úgy, ahogy szerették volna – a szebb napokat látott alakulat idén elkeserítően gyengén szerepelt. Az alapító-csapatfőnök, Sir Frank Williams sem reménykedik már semmiben, a grove-i csapat ezután csak 2009-re koncentrál.

“Látjuk már, hogy gyakorlatilag a mezőny végén vagyunk, ha nem is minden alkalommal. Tudjuk, hogy az idei autót az aerodinamikai csomag nagy átalakítása nélkül már nem nagyon lehet tovább fejleszteni, ezután már 2009-re fordítjuk a tekintetünket. Nem mondjuk, hogy ‘na, majd a következő futamon’, mert ez nem így megy. Azzal kell küzdenünk ezután, amink most van.

Sir Frank már nem vár semmit

Sir Frank már nem vár semmit

Sir Frank már nem vár semmit


Van még két apró fejlesztés a következő versenyekre, de alapvetően már a jövő évre koncentrálunk, mert akkor szinte az alapokról kezdődik minden az új aerodinamikai szabályok miatt. Időben nekikezdtünk, majd meglátjuk, milyen sikerrel dolgoztunk” – magyarázta a csapatfőnök.

A Williams jelenleg a hetedik helyen áll a konstruktőri bajnokságban 17 ponttal, de a Belga Nagydíjon utolérte őket az egyre javuló Toro Rosso, így könnyen lehet, hogy az év végén még rosszabb eredménnyel végeznek majd.