Nico Rosberg egyértelmű célja, hogy világbajnok legyen. Ha erre van esély a Williamsnél, akkor velük, de ha nem, akkor búcsút int a csapatnak. A német pilóta tavaly két évet hosszabbított a Williamsszel, szerződése 2009-ig él, de egy friss interjúban arra utalt, hogy a papír azért nem garantál mindent.

A német Sport Bild újságírója arról kérdezte Rosberget, hogy biztosan jövőre is a Williamsben ül-e majd:

“Szerződésem van. Olyan ez, mint a foci. Nézzük például Podolskit – aláírt a jövő évre a Bayernhez, de [ki tudja,] hogy tényleg ott lesz-e?”

Rosberget tavaly megkörnyékezte a McLaren is, amikor Fernando Alonso utódját keresték, de ő végül jelenlegi csapatánál maradt, ha idén újra érdeklődik valaki iránta, akkor sem ugrik majd azonnal.

“Először [a csapatfőnökkel,] Frank Williamsszel kellene ezt rendezni. Csak akkor fontolnám meg, ha Frank is rábólintana” – mondta.

“Világbajnok akarok lenni. Ha ez nem megy a Williamsszel, akkor olyan csapathoz kell mennem, ahol erre lehetőségem van” – tette hozzá.

Bár a Williams a téli tesztek idején a Ferrari és a McLaren mögött a harmadik erőnek tűnt, az idény folyamán egyszerűen eltűntek a középmezőnyben. Rosberg a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a dobogón állt, de azóta sokkal halványabban teljesít az autó, és a szupertehetségnek tartott pilótát is beérte a motorszállító Toyota által beültetett japán újonc, Kazuki Nakajima.

2009-ben ad utolsó esélyt a csapatnak

2009-ben ad utolsó esélyt a csapatnak

2009-ben ad utolsó esélyt a csapatnak


Rosberg nem elégedett az idei helyzettel, de 2009-cel kapcsolatban reménykedik.
 
“Az elején nagyon jól álltak a dolgok, de nem sikerült tartanunk a lépést a többi csapat fejlesztéseivel. Tudom, hogy jövőre sem leszek bajnok a Williamsszel, de nagy előrelépést remélek. Az új szabályok, főleg az aerodinamika korlátozása miatt mindenki az alapokról indul. Ha ez nem lenne, komolyan kétségeim lennének” – magyarázta a 23 éves pilóta.

A hétvégén Rosberg nehéz versenyt vár a Német Nagydíjon.

“Nagyszerű élményeim voltak már Hockenheimben, többször is győztem ott korábban, most is nagyon várom. Mivel ez a hazai futamom, így a szurkolók biztosan óriási hangulatot csinálnak majd, nagyon lelkesek. Igazán szeretem a pályát, és talán az autónak is jól fekszik majd, de ennek ellenére is úgy gondolom, hogy nehéz lesz pontot szerezni, mert nagyon szoros a mezőny. Persze ahogy mindig, most is mindent beleadunk.”