Azután, hogy David Coulthard tegnap bejelentette visszavonulását, csapata a Red Bull Racing elárulta, hogy jövőre is őket erősíti Mark Webber.

“Őrömmel jelentem be, hogy 2009-re is meghosszabbítottuk Mark szerződését” – mondta a Red Bull csapatvezetője Christian Horner. “Ez egy rövid és őszinte megbeszélés alatt megtörtént”

Az ausztrál versenyző újabb egy évet írt alá, azaz a jelenlegi állapotok szerint 2009 végéig marad a csapatnál. “Könnyű döntés volt” – vélekedett Webber a szerződésről, majd folytatta: “Tavaly érkeztem a csapathoz, de nagyon hamar beilleszkedtem?Igen ambiciózus alakulat és az idei teljesítményünkkel elégedettek is lehetünk.”


Webber megtartása logikus lépésnek tűnik, hiszen két futamot leszámítva eddig mindegyiken pontot szerzett, eddig 18-at gyűjtött. Legjobb eredménye a Monacóban elért negyedik hely.

Továbbra sem nevezte viszont meg a Red Bull Racing, hogy ki kerül majd a távozó David Coulthard helyére. Nagy valószínűséggel fiókcsapatuk, a Toro Rosso pilótája, Sebastian Vettel lesz az.