David Coulthard, a Red Bull veteránja ma hivatalosan is közölte visszavonulását, ami már egy ideje pletyka szinten szerepelt a lapokban. Mint mondta, bejelentését azért időzítette a Brit Nagydíj elé, mert pályafutása alatt kétszer is sikerült Silverstone-ban nyernie.

“Büszke vagyok a munkámra a Red Bull Racingnél és a Brazil Nagydíj utolsó köréig ugyanúgy fogok koncentrálni, ahogyan eddig. Azt követően a csapat fejlesztési munkáit segítem majd, hogy elérjék céljukat, a futamgyőzelmet”- mondta Coulthard. “Továbbra is részese maradok a sportnak, mint a Red Bull Racing tanácsadója. Az autók tesztelésére illetve a fejlesztésre koncentrálok majd.”

A pilóták és a csapatvezetés az RB4-essel

A pilóták és a csapatvezetés az RB4-essel

A pilóták és a csapatvezetés az RB4-essel


Bár 2009-ben már nem indul az F1 versenyein, azt nem zárat ki, hogy más szakágban sem versenyezne. ” A isakomat nem akasztom szögre egyelőre” – mondta.

A 37 éves skót pilóta 15 évet töltött a Forma-1-ben, ahol 1994-ben a Williams versenyzőjeként mutatkozott be. Coulthard két év után 1996-ban igazolt a McLarenhez, ahol minden korábbi pilótánál többet, kilenc idényt töltött el. 2005-ben aláírt az akkor alakuló Red Bull-hoz, azóta is ott szerepel.
    
Coulthard F1-es pályafutása várhatóan 246 futammal zárul az év végén. Eddig 13 versenyen győzött, de további 49-szer még felállhatott a dobogóra, 12-szer a leggyorsabb volt az időmérőn.

Ha hihetünk a pletykáknak, helyére a Red Bull fiókcsapatának versenyzője Sebastien Vettel kerül.