David Coulthard részt vehet ma egy “üzemlátogatáson” a McLaren műszaki központjában, miután nemrég egy Forma-1-es jótékonysági árverésen ő ajánlotta a legmagasabb tétet. Az egész persze azért vicces, mert a Red Bull nem épp skótként viselkedő versenyzője 1996 és 2004 között kilenc idényt versenyzett a McLaren színeiben.

Coulthard meghívta jelenlegi alakulatának vezetőit, Christian Horner csapatfőnököt, Adrian Newey főtervezőt is, hogy tartsanak vele, de a jelenleg szakkommentátorként dolgozó Martin Brundle is elkíséri őket. Newey korábban a McLarennél dolgozott, de Brundle is a wokingiak versenyzője volt. A tárlatvezető Martin Whitmars, a McLaren csapatigazgatója lesz, ami után egy fincsi ebéd is vár a vendégekre, a brit csapat egyik privát étkezőjében.

Whitmarsh (háttal) vezeti majd körbe

Whitmarsh (háttal) vezeti majd körbe

Whitmarsh (háttal) vezeti majd körbe


“David mindig is népszerű versenyző volt a McLarennél, régóta ismerjük már. Több futamon vezetett a McLarennek, mint bármelyik másik pilóta a Forma-1 történetében” – mondta Whitmarsh, majd hozzátette: “Fantasztikus, hogy a zsebébe nyúlt a jótékonysági aukció támogatásáért. Nagyszerű lesz újra látni őt Wokingban.”