Valahogy így távozott a McLarentől
Valahogy így távozott a McLarentől

Ki az a Lewis Hamilton?!

Ki az a Lewis Hamilton?!

Valahogy így távozott a McLarentől
Montoya véleményez
Nem tartja sokra az F1-et
Nem imádták egymást
Jótanácsok Hamiltonnak
Őt már nem érdekli az F1
Hívhatná akárki, teljesen felesleges
Fotó megosztása:

Nem tartja sokra az F1-et

Nem tartja sokra az F1-et

A 2001 és 2006 között a Williamsnél majd a Mclarennél versenyző Juan-Pablo Montoya az elmúlt két évben már az amerikai NASCAR-ban rója a köröket. A hétszeres F1-futamgyőztes nemrég interjút adott a Times-nak, amelyben igen csak lesújtó véleményt fogalmazott meg a száguldó cirkuszról.

“A Forma-1-es pilóták meg vannak győződve róla, hogy mindenkinél sokkal jobbak. Amikor az F1-ben voltam, én is mindig a dobogón álltam – jó volt, de elégedett is voltam? Egyáltalán nem, mert borzalmasan unalmas versenyek voltak. Aki az élről indult, elhúzott, a mögöttem lévő pedig leszakadt, csak akkor volt más a helyzet, ha az ember elcseszte az időmérőt. Akkor meg a bokszkiállással kellett előzni” – mondta Montoya.

“Unalmas. Kár, mert hihetetlen technológia van az autókban. Nem is értem, hogy a nagy gyártók miért nem érnek el eredményeket ennyi ideig” – utalt a Toyota vagy a Honda versenyképtelenségére a kolumbiai.

Montoya szerint a NASCAR-ban nehezebb, de izgalmasabb is versenyezni, mint a Forma-1-ben:

“Amikor az ember [a NASCAR-ban] a 15 helyen áll, akkor úgy tűnhet, hogy ez kevés, de távolabbról nézve, ez olyan, mintha az F1-ben a 6-7. lenne, hiszen kétszer annyi autó van. A legjobb pedig az egészben az, hogy míg itt 15-20. vagyok általában, van négy-öt olyan hétvége, amikor győzhetek is. Ha az F1-ben valaki 6-7., akkor 6-7. egész évben. A NASCAR-ban nehezebb nyerni, ezért szerintem a nehezebb a versenyzés is” – magyarázta nem túl meggyőző érvét az egykori versenyző, aki talán másképp látná a dolgot, ha nem csak két élcsapat győzelemre képes autóiban ült volna az F1-ben.   

A Forma-1 amerikai népszerűségéről is megvan a véleménye a kolumbiai pilótának: “Kérdezzen csak meg bárkit ideát, hogy ki az a Lewis Hamilton. Lewis kicsoda?” – mondta az újságírónak.