A német Auto Motor und Sport mai híre igaznak bizonyult, a pilóták valóban a sztrájkot is megfontolják, ha a tavalyihoz képest sokszorosára emelt F1-es jogosítványok díjait nem viszi lejjebb az FIA.

A Francia Nagydíj mai sajtótájékoztatóján Fernando Alonso, Kimi Räikkönen és Robert Kubica is beszélt a kérdésről.

“Nagyon komoly ügy ez, beszéltünk már a szuperlicenc áráról az elmúlt néhány GPDA-ülésen. Mindannyian egyetértünk, hogy nem fair egyik évről a másikra 5-600 százalékkal emelni a díjat. Mindenképpen foglalkoznunk kell ezzel, azt nem tudom, hogy mi lesz a megoldás, de a silverstone-i sztrájk is egy lehetőség” – mondta Alonso, aki a GPDA, a pilóták érdekvédelmi szervezetének egyik igazgatója, aki azt is elárulta, hogy már kétszer megkeresték az FIA-t levélben, de eddig nem kaptak pozitív választ..

Az idén komoly pontszerző Robert Kubicának sem tetszik a helyzet, főleg, hogy a többi élversenyzőhöz képest neki nincs sztárgázsija. A lengyel azonban a versenyzők megosztottságát is elismeri:

Prost sajnálkozik
Prost sajnálkozik

Alonsóék nem zárják ki a sztrájkot

Alonsóék nem zárják ki a sztrájkot

Prost sajnálkozik
Az időmérőn a legvalószínűbb az eső
Ide költöztetik a versenyt?
Mindenképp megoldás kell
A legtöbben sokallják a pénzt
Közös nevezőn a kimaradás kérdésében
Egy adag szerencsével még győzhet idén
Jól ment az edzés
Még lehet finomítani
Mindkét McLaren hátulról rajtol
Hova nem szerződött még Alonso?
Elkésett
Büntetések és szerződések
Hiába ijesztgetett, a szerződésben más van
Fotó megosztása:
A legtöbben sokallják a pénzt

A legtöbben sokallják a pénzt

A legtöbben sokallják a pénzt


“Egyetértek azzal, amit Fernando mondott. Elég sok pénzről van szó, főleg akkor, ha sok pontot szerez az ember az első évében, mint például Lewis [Hamilton]. Persze azokat a versenyzőket, akiknek jó autójuk van, de nem szereznek olyan sok pontot, nem nagyon érdekli, nekik nem kell annyit fizetniük. Azt hiszem, így nehéz lesz közös álláspontra jutnunk, de igyekszünk majd meggyőzni az FIA-t, hogy csökkentse az árakat” – magyarázta a BMW-s.

Kimi Räikkönen, aki csapattársával, Felipe Massával, és Lewis Hamiltonnal együtt nem tagja a GPDA-nak, nem tartja kivihetőnek a sztrájkot, persze a pénzt ő is sokallja.

“Én is támogatom a dolgot. Úgy gondolom, hogy nincs értelme sztrájkolnunk, és nem versenyeznünk. Nem lesz sztrájk, nem fog minden pilóta belemenni, remélhetőleg találunk valami szebb megoldást” – nyilatkozta a világbajnok.