Az idénre pénzügyi vita miatt ejtett Amerikai Nagydíjnak otthont adó indianapolisi versenypálya újra jelezte, hogy szeretnék a versenyt visszacsábítani, bármikor készen állnak, hogy újra otthont adjanak a Forma-1-es futamnak.

A pálya tulajdonosa, Tony George pár hete már utalt arra, hogy 2009-ben újra versenyt rendeznének, ha sikerül Bernie Ecclestone-nal megegyezni, most pedig a létesítmény igazgatója, Joe Chitwood nyilatkozott hasonlóan.

A pálya idén először a MotoGP egyik futamának is otthont ad, Chitwood ennek kapcsán beszélt a Forma-1-es tervekről – az igazgató elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak az FIA-val, hogy a pályát bármikor felkészíthessék egy F1-es futamra.

“Nem akartunk olyan változtatásokat a pályán, amelyek akadályozhatnák a Forma-1-es verseny rendezését. Már Tony [George] is mondta, én is mondtam: az ajtó nyitva áll. A Forma-1 nagyszerű versenysorozat, mi szeretnénk, ha visszatérne Amerikába. Talán vissza is fog” – mondta Chitwood.

Az indianapolisi pályának semmiképp sem jönne rosszul a Forma-1 visszahódítása, mert azzal együtt a világ egyik legrangosabb motorsport-helyszínévé válhatna: az Indy 500, a MotoGp és a Forma-1 – szinte verhetetlen kombináció. A dolgora bőven van esély, ugyanis Bernie Ecclestone meglehetősen  önfejű döntése után az F1-ben résztvevő gyártók többsége jelezte, hogy sajnálják az Amerikai Nagydíj elvesztését – mindannyiuk legnagyobb piacáról van ugyanis szó.