A brit News of The World bulvárlap nagyon kellemetlen helyzetbe hozta az FIA elnökét, Max Mosley-t. A lap olyan videofelvételt közölt, amelyen állításuk szerint a nemzetközi motorsportszövetség első embere prostituáltakkal játszik szado-mazo játékokat, amelyekbe a náci koncentrációs táborokra utaló elemeket is kevernek.

A kétgyermekes Mosley, aki 1993 óta tölti be posztját az FIA-nál, a videón öt prostituálttal játszik, ostorral ad és kap, majd rabruhába öltözik, később pedig német nyelven maga instruál egy rabszerepet játszó prostituáltat.

Brit zsidószervezetek természetesen máris Mosley lemondását követelik, míg az FIA érdemben egyelőre nem nyilatkozik az ügyről.

“Ez az ügy Mr. Mosley-ra és az érintett lapra tartozik. Úgy tudjuk, hogy Mr. Mosley ügyvédei már kapcsolatba léptek az újsággal, az FIA pedig nem kívánja kommentálni az ügyet” – nyilatkozta a szervezet szóvivője.

Mosley többévtizedes barátja, a Forma-1 ura, Bernie Ecclestone megdöbbent a látottakon, de úgy véli, hogy az ügy nem árthat a sportnak.

“Borzasztó régen ismerem Maxet. Ha valaki ezt bizonyíték híján mesélte volna, nehezen hinném el. Feltéve, hogy a dolog igaz, hogy ki mit csinál magánemberként, az csak rá tartozik – úgy gondolom azonban, hogy ez semmilyen módon nem lehet hatással a Forma-1-re. Maxet ismerve inkább csak vicc lehetett az egész, nem a zsidók ellen irányult”

Mindenki azt csinál otthon, amit akar

Mindenki azt csinál otthon, amit akar


A lapok azt is hozzáteszik, hogy Mosley támogatói, Ecclestone és az ex-ferraris Jean Todt is zsidó – utóbbi egy holokauszt-túlélő fia -, és hogy az FIA-elnök apja, Oswald Mosley a második világháború előtt a Brit Fasiszta Szövetség alapítója, és Adolf Hitler ismerőse és nagy támogatója volt.

Mosley elnöki mandátuma egy év múlva jár le.

Mosley videója