Bernie Ecclestone már közel jár a nyolcvanhoz, így időnként szóba kerül az utódlásának kérdése is. Sokan barátját – és a londoni Queens Park Rangers focicsapat révén üzlettársát -, a Renault-főnök Flavio Briatorét emlegetik jelöltként, ő azonban nem vágyik új kihívásra:

“A Forma-1 teszi ki az életem 90 százalékát. Dolgoztam már a Ligier-nél, a Minardinál, a Benettonnál és most a Renault-nál. Nem keresek már újabb kalandot a Forma-1-ben, eleget foglalkoztam a csapatokkal. Nem gondolok a jövőre, csak az érdekel, hogy hogyan alakul az idény. Új állás sem kell, tetszik a mostani” – nyilatkozta az 57 éves olasz.

Amikor Bernie-t kérdezték Briatoréról, ő is hasonlóan vélekedett: “Nem hiszem, hogy érdekelné a munkám, egészen más céljai vannak mint nekem.”

A Renault főnöke mellett a spanyol menedzsert, Alejandro Agagot is emlegetik, ha Ecclestone lehetséges utódjáról van szó, de az F1 spanyol televíziós jogainak birtokosa, és GP2-csapattulajdonos ugyancsak nem ambicionálja a sport üzleti vezetését.

“Nem látok lehetőséget Ecclestone pótlására, én sem tudnám betölteni a helyét. Szerintem ő egy zseni – egy szűk társaság szórakozásából kéthetente jelentkező globális látványosságot csinált” – mondta Agag a Cadena SER rádiónak.