86 éves korában elhunyt Jean-Marie Balestre, a francia motorsportszövetség alapítója, és későbbi elnöke, a FISA és az FIA volt elnöke.

Balestre a 1979 és 1991 között volt a FISA (az FIA nemzetközi motorsportszervezete) és 1986 és 1993 között az FIA elnöke. A FISA elnökeként emlékezetes harcot vívott a Bernie Ecclestone és Max Mosley vezette FOCA-val (a Forma-1-es konstruktőrök szervezete) az 1980-as évek elején, amely alatt pilótasztrájk, és a csapatok által bojkottált futam is előfordult. A szabályok és a pénzügyi kérdések rendezéseként született meg 1981-ben az első ún. Concorde Agreement is.

A nyolcvanas évek végétől Balestre a FISA elnökeként a Forma-1 biztonságának növelésén és a turbómotorok betiltásán fáradozott, amíg 1991-ben Max Mosley át nem vette a helyét a poszton. 1993-ban az FIA elnöki posztját is átengedte Mosley-nak. A francia motorsportszövetség élén 1996-ig maradt.

“Mély szomorúsággal értesültünk Jean Marie távozásáról. Egyedülálló mértékben járult hozzá a francia és a nemzetközi motorsporthoz. A motorsport összes résztvevője nevében fejezem ki részvétemet a családjának” – mondta Max Mosley elődjéről.