Singapore Street Circuit

Az utcai versenypálya Szingapúr belvárosában található. Az ötödik Forma-1-es pálya, amit Hermann Tilke tervezett. Tilke tervezte a Maláj, a Bahreini, a Török és a Kínai Nagydíj helyszínét, de az ő nevéhez fűződik az újonnan épült valenciai versenypálya is, ahol a 2008-tól az Európai Nagydíjat rendezik.

A pálya Szingapúrban épült 2007-2008 között, melynek 70%-a meglévő út volt, de a maradék 30% is utcai pálya. 2 híd, hosszabb-rövidebb egyenesek és összesen 22 kanyar található, ennek ellenére nehéz előzni, mert kevés hosszú egyenes van és nagyon egyenetlen a felület.

Szingapúri Nagydíj 1

Leggyorsabb pontja a Raffles Boulevard egyenes, aminek a végén 300 km/h-s sebességgel is lehet haladni. A pálya egyik érdekessége, hogy a Marina Bay-i szakasz átmegy a főtribün alatt, valamint az óriáskerék, ami tulajdonképpen egy forgó lelátó. Ez a pálya lassabb, mint a szintén Tilke által tervezett valenciai ring.

A Forma-1-es versenyt éjszaka, lámpafénnyel kivilágított pályán tartják. A világítást az olasz Valerio Maioli cége kivitelezte. A tesztüzemet 2008 januárjában tartották. Az éjszakai futam biztonságos az FIA szerint.

Csaknem 1500 lámpa és 24 generátor biztosítja a versenyre a fényeket. Az éjszakai versenyekkel az európai szempontból túl korai, illetve a túl késői versenyidőpontokat szeretnék megakadályozni, mert a Forma-1-es tv-nézők többsége Európában él.

Szingapúri Nagydíj 2

2008 novemberében, a Professional World MotorSport Awards kölni gáláján az év létesítményének választották a pályát.

A 2009-es versenyre kiszélesítették a célegyenes végén található hármas kanyarkombinációt, illetve a célegyenesre ráfordító kanyart, egyes kanyarokban megnövelték a bukóterek nagyságát.

Korábbi győztesek

2009 – Lewis Hamilton
2008 – Fernando Alonso