A Deloitte & Touche tanácsadó cég szerint az F1-nagydíjak vezetik a legértékesebb sportesemények rangsorát. 2007-ben átlagosan 217 millió dollár árbevételt termelt a 18 nagydíj mindegyike, ami összesen 3,9 milliárd dollár bevételt jelent. Ez a temérdek pénz televíziós közvetítésekből, szponzorokból, csapat- és pályabevételekből

Összbevételben az NFL jobb

Összbevételben az NFL jobb


származik.

Az abszolút árbevételben ugyan nem az F1 vezet, de ez kizárólag a futamok számából következik. A 2006-ban 6,5 milliárd dolláros összbevételt produkáló amerikai foci (NFL) mérkőzésenként alig tizedét (“mindössze” 24 milliót) hozta az F1-nek.

Összbevételben még a baseball jár az F1 előtt, de az angol első osztályú foci már alulmúlja a száguldó cirkusz bevételeit. Az F1 egyre nagyobb népszerűségének titka, hogy Európa mellett mostanra a világ egyre több részén rendeznek futamokat, így már ez egyik legfontosabb globális sporteseménynek számít.

Alan Switzer, a Deloitte Sport üzletágának igazgatója szerint a 3,9 milliárdos globális árbevétel, illetve a tavalyi 350 milliót meghaladó nézőszáma már most is tekintélyes, de ezek várhatóan idén tovább növekednek majd.

Az ázsiai terjeszkedés, az éjszakai futam és egyéb változtatások mellett a bevételek tovább növelhetőek a helyszínre látogató nézők vásárlásaiból, ami mindössze a teljes árbevétel 10%-át teszi ki jelenleg. Ez jóval alacsonyabb, mint a többi népszerű sportág esetében.