Bár a BMW Sauber 2008-ra tűzte ki a csapat első futamgyőzelmét, de a a lengyel Robert Kubica szerint ez egyelőre lehetetlen.

“A futamgyőzelemhez a mezőny leggyorsabb autója kell. Jelenleg mi nem tartunk itt, de keményen dolgozunk, majd meglátjuk, hogy sikerül-e e megvalósítani. Pillanatnyilag a győzelem lehetetlen számunkra, de a Forma-1-ben gyorsan változhatnak a dolgok. A cél, hogy minden idényben fejlődjünk. Tavaly harmadikok lettünk, így a következő lépcső nagyon magasan van. Meg kell mutatnunk, a tavalyi év nem csak véletlen volt, hogy tudunk gyors autót építeni” ? nyilatkozta a versenyző egy spanyol lapnak.

A BMW 2008-as győzelmi elvárásai miatt Kubica azonban nem érez nagyobb nyomást, mint korábban, ezután is csak teszi a dolgát.

“Nem gondolok a célokra. Én csak a lehető leggyorsabban akarok vezetni, szeretném a legtöbbet kihozni az autóból, akár a hatodik helyet, akár a győzelmet is hozza ez. Én mindent beleadok, aztán majd meglátjuk, hogy hol is állunk. Minden versenyző nyerni akar, de tudom, hogy nem biztos, hogy ez sikerül idén, jövőre, de az is lehet, hogy soha. Remélem, hogy összejön majd valamikor, ha pedig nem, hát ilyen az élet” – latolgatta Kubica.