Tavaly kurtán-furcsán búcsúzott a Forma-1-től az indianapolisi pálya, és vele az  Amerikai Nagydíj, miután Bernie Ecclestone nem tudott elég pénzt kivasalni az Indy tulajdonosától. Most azonban azt csiripelik a madarak, hogy jövőre már újra megrendezhetik a versenyt.

A Forma-1-es csaptoknak nagyon nem tetszett az Amerikai Nagydíj elvesztése – az USA a Mercedes, a BMW, a Ferrari legnagyobb piaca -, az pedig külön felháborodást váltott ki, amikor nemrég kiderült, hogy Forma-1-es mércével kicsi, alig tízmillió dolláros vita miatt döntött úgy Ecclestone, hogy nem hosszabbít Indianapolisban.
 
Az indianapolisi pálya tulajdonosa, Tony George azonban arról beszélt nemrég, hogy a pálya 2009-es centenáriumára igyekszik helyrehozni kapcsolatát Ecclestone-nal és a Forma-1-gyel. Az amerikai Speed TV azt is hozzáteszi ehhez, hogy George már egy marketingcéget is megbízott azzal, hogy főszponzort találjon a Forma-1-es nagydíjnak. A cég vezetője azt állítja, hogy George és Ecclestone minél előbb szeretnék újjáéleszteni a futamot.

“Ha meglesz a megfelelő szponzor, úgy gondolom, hogy már 2009-ben sor kerülhet rá” – mondta a Just Marketing vezetője.