Sejthetett valamit Kimi Räikkönen, mert bár meghívták mint jelöltet, de nem ment el a Laureus World Sports Awards díjátadó ünnepségére.

Nem is ő kapta az év férfi sportolójának járó “Oscar-díjat”, hanem Roger Federer teniszező. A svájci sportoló 2006 és 2007 után immár harmadik alkalommal zsebelte be a legjobbnak járó elismerést. A Ferrari sem vitt haza újabb díjat az idén begyűjtött konstruktőri világbajnoki trófea mellé. Őket Dél-Afrika rögbiválogatottja előzte meg.  

Lewis Hamiltont viszont ismét kitüntették. A Vodafone McLaren Mercedes angol pilótája kapta az “Év felfedezettje” díjat. A 22 éves versenyző nem akárkiket “előzött meg”, a jelöltek között volt Alberto Contador a 2007-es Tour de France győztes, Casey Stoner a MotoGP világbajnoka, Oscar Pistorius a műlábakkal egészségesek ellen versenyző futó.

A díjat kilencedik alkalommal ítélték oda összesen hét kategóriában a szentpétervári Marjinsky színházban. A győztest a 43 főből álló zsűri választja ki hat jelöltből titkos szavazással.

A 2008-as díjazottak:

– Az év férfi sportolója: Roger Federer (tenisz)
– Az év női sportolója: Justine Henin (tenisz)
– Az év csapata: dél-afrikai rögbicsapat
– Az év felfedezettje: Lewis Hamilton (Forma-1)
– Az év visszatérője: Paula Radcliffe (atlétika)
– Az év fogyatékos sportolója: Esther Vergeer, kerekes székes (tenisz)
– Az év alternatív sportolója: Shaun White (görkorcsolya/snowboard)
– Életmű-díj: Szergej Bubka (atlétika)
– A Sport szelleme-díj: Dick Pound – Dopingellenes Világszövetség
– Sportjótékonyságidíj: Brendan és Sean Tuohey (a PeacePlayers International nevű projekt alapítói)