Pilótával együtt jönne a pénz - a Hondának így nem kellene

Pilótával együtt jönne a pénz – a Hondának így nem kellene

A tavaly nyár óta pénzügyi nehézségekkel küszködő, és bizonytalan jövőjű Super Aguri túlélési lehetőséget kaphat, már ha a Honda nem szól bele.

Az A1GP indiai csapatát is támogató Spice Group befektetői csoport tárgyalásokat kezdett a Super Agurival egy esetleges üzletről. Bár megállapodás még nincs, de az egyezkedést nem cáfolja egyik oldal sem.

“Nem történt felvásárlás. Két csapattal is tárgyalunk jelenleg, az egyik a Super Aguri. Egyelőre a csapat értékbecslését várjuk. Ha megfelelő összeget látunk, akkor hajlandóak leszünk a vásárlásra” – nyilatkozta a befektetői csoport vezetője, Andaleeb Sehgal.

A Sehgal által említett másik csapat minden valószínűség szerint a Force India, ahogyan azt is sejteni lehet, hogy a befektetés áraként a csapattól az ex-jordanes, -midlandes Narain Karthikeyan versenyeztetését várnák.

A Super Aguri csapatigazgatója, Daniel Audetto is megerősítette, hogy a japán gárda partnert keres.

“Többekkel is tárgyalunk, de először a Hondának is rá kell bólintania. Ha sok pénzt hoznak, és cserébe versenyzőt akarnak választani, akkor mindenképp jónak, és az FIA által elismertnek kell lennie.”

Úgy tűnik, hogy az üzletet nem lesz könnyű tető alá hozni, a Hondánál ugyanis nem lelkesednek igazán az indiai Karthikeyanért, inkább Anthony Davidsont tartanák meg Takuma Sato mellett.

“A Super Agurinál mindenképp megfelelő színvonalú pilótát akarunk látni. Ahhoz, hogy biztosítani lehessen, hogy a mérnökökkel való együttműködés megfelelő legyen, felkészült versenyzőre van szükség. Anthony kétség kívül ilyen. Én magam nem vagyok meggyőződve róla, hogy az említett pilóta [Karthikeyan] is a nekünk megfelelő színvonalon állna” – mondta a Honda F1-es főnöke, Nick Fry a csapat új autójának tegnapi bemutatóján.