Barátságos a viszony

Barátságos a viszony

Bár Jean Todt idén távozott a Ferrari Forma-1-es főnöki posztjáról, az egész márka vezetői posztját megtartotta. A francia szakember és a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo közti kapcsolatot az utóbbi években egyre inkább ellentétként jellemzik a sajtóban, Todt azonban mást mond.

“Ha visszatekintek a Ferrarinál eltöltött időmre, arra vagyok a legbüszkébb, hogy 15 évig kitartottam ennél a munkánál és még ma is én dönthetek a saját sorsomról. Nincs problémám Montezemolóval – barátságosak vagyunk egymással, még ha természetesen nem is mindig értünk egyet. Nem vagyok bólogatójános, mindent megvitatunk. Amíg segíthetem a Ferrarit, és részt vehetek a döntésekben, nyugodt vagyok” – magyarázta a 61 éves francia.

Bár olyan találgatások is szárnyra kaptak már korábban, hogy 2007 végén Todt végleg elhagyja a Ferrarit, mert az FIA-elnök, Max Mosley helyére pályázik, ő maga nem vágyik erre.

“Ezt a kérdést tisztáznom kell. A támadások közepette is jó munkát végez Max Mosley, én nem vágyom a helyére. Sőt, ellenkezőleg: szeretném, ha minél tovább csinálná.”