A PF1 nevű brit cég a múlt héten elindította egyedülálló szolgáltatását: a vállalkozás mai, modern F1-es autókat ad el magánembereknek, és versenyzési lehetőséget is biztosít.

A PF1 pár évvel ezelőtti Jaguar, Jordan és Super Aguri (Arrows) kasztnikat vásárolt, amelyekbe 3 litesres, V10-es Cosworth motorokat ültettek – ezek nagyobbak és erősebbek, mint a mostani F1-esek 2,4-es V8-asai! Az autókra különleges Avon gumikat szerelnek, ezekkel könnyebb a vezetés, mint a valódi Forma-1-es gumikkal. A PF1 járgányain ex-F1-mérnökök és szerelők dolgoznak.

Jordan, Jaguar, Super Aguri a választék

Jordan, Jaguar, Super Aguri a választék

Jordan, Jaguar, Super Aguri a választék


Az autók mellé a cég oktatást is kínál, a jelentkezők Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton egykori versenyoktatójától, Marc Hynes-tól tanulhatják meg a szörnyeteg kezelését.
 
A magán-F1-ezés azonban igen drága mulatság – az autók kezdőára 300 ezer angol font (107 millió Ft), és ezen kívül a klubtagsági díj, 2500 font (895 ezer Ft), amelyért cserébe évi négy alkalommal Forma-1-esek által is használt pályákon hajthatják masináikat azok, akik megengedhetik maguknak ezeket a kiadásokat.