Michael Schumacher két hete több mint egy év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be a barcelonai tesztsorozatra, ahol mindkét napon első lett, amikor autóba ült. A hétszeres világbajnok a jövő héten Jerezben újra vezeti majd a Ferrarit.

1980 Forma-1-es bajnoka, Alan Jones szerint a német klasszis előbb-utóbb vissza fog térni a versenyzéshez is:

“Szinte látom magam előtt, ahogy Schumacher majdnem egy év kihagyás után ezt mondja magában: ‘talán újra meg kellene próbálnom’. Olyan lehet ez neki, mintha egy hosszú téli szünet után térne vissza. Az idények végén eddig is pihenni ment pár hónapra, még pár hónap nem számít sokat. Két-három évnek már lenne hatása” – magyarázta az ausztrál pilóta, aki maga is kihagyott két évet 1983-85 között, a visszatérése pedig kimondottan rosszul is sikerült.

Jones szerint mindenki jól járna, ha Schumi újra vezetésre adná a fejét:

“Mindenki csak nyerne ezen: a Ferrari hasznosíthatná a tapasztalatát, ő maga pedig élvezné a dolgot. Sosem lehet kizárni a visszatérést – lehet, hogy rjön, hogy nagyon élvezi csinálni. Nem is a pénzért tenné, csak a bizonyítás kedvéért. Niki Lauda is kihagyott egy-két idényt, aztán megnyerte a bajnokságot, amikor visszajött. Michael is megteheti ezt” – spekulált a bajnok.

Häkkinen állandóan visszatérést jósol

Häkkinen állandóan visszatérést jósol

Häkkinen állandóan visszatérést jósol


Schumacher egykori legnagyobb ellenfele, Mika Häkkinen már többször is elmondta, hogy szerinte a német nem sokáig bírja majd versenyzés nélkül, a volt pilótáknak hiányzik a pörgés. A kétszeres bajnok legfeljebb két-három évet adott Schuminak. A barcelonai teszteredmények kapcsán így beszélt a finn:

“Hiányzik-e neki a versenyzés? Valószínűleg igen. Versenyképes köröket autózva nagyon elégedett lehet, és magát is versenyképesnek érezheti.”