Michael Schumacher volt csapattársa, Felipe Massa még kora ősszel hívta meg a hétszeres világbajnokot egy brazíliai gokartversenyre. A német a hétvégén jött, látott és győzött.

A Brazília déli részén található Florianopolis városában rendezett nemzetközi gokartbajnok-verseny első futamát Michael Schumacher a negyedik helyről rajtolva nyerte meg, míg második nekifutásra a nyolcadik pozícióból a másodikig jutott, de végül műszaki hiba miatt a hatodikként végzett – tegyük azonban hozzá, hogy másodszorra fordított sorrendben indultak. Összesítésben így is a hétszeres világbajnok nyerte meg a gokartgálát.

A tízezer fős tömeg előtt Schumacher mellett olyan volt vagy leendő – többségükben brazil – F1-pilóták vettek részt, mint a német volt csapattársa, Rubens Barrichello, Ricardo Zonta, Luciano Burti, Antonio Pizzonia, vagy épp a Renault tesztpilótája, az ifjabb Nelson Piquet, és a Honda csapat volt sportigazgatója, Gil de Ferran.

Miután Schumacher a két héttel ezelőtti barcelonai teszteken mindkét munkával töltött napján a leggyorsabb volt, most pedig egy versenyt is nyert, komolyan fel kell tenni a kérdést, hogy mikor tér vissza a pályára a német? Ő azt állítja, hogy erről nincs szó, de ha így folytatja, lehet, hogy hamarosan megváltozik a véleménye.

Michael Schumacher legközelebb a jövő héten, Jerezben vezet majd F1-est.