Fernando Alonso, mint a pilótapiac sarkköve, jelenleg még a helyén van a McLarennél, de sorsa két héten belül eldől. Ha ő mozdul vele az megindulhat a nagy versenyzőrotáció. Nézzük, hogy kik azok, akik veszíthetnek az ügyön!

Ralf Schumacher

A DTM-ben örömmel látnák

A DTM-ben örömmel látnák


Ralf Schumacher a Japán Nagydíj után jelentette be, hogy három év után távozik a Toyota csapattól. Mivel idén nagyon gyengén muzsikált a német, így senki nem lepődött meg a dolgon, épp csak annyi volt ebben a hírérték, hogy a versenyző beelőzte a csapatot, így nem rúgták ki.

Schumacher jövő évi F1-es szereplésére nem tennénk sokat, annak ellenére sem, hogy a német még mindig meg van győződve arról, hogy 2008-ban is lesz helye a száguldó cirkuszban. A legtöbb csapat, akivel hírbe hozták az év folyamán, cáfolta, hogy hozzájuk szerződhetne, a lehetséges menedék talán a Spyker – jövőre Force India – lehet, amelynek új tulajdonosa, Vijay Mallya és Ralf barátok. A kiscsapatnál elkelhet a veterán tapasztalata.

Ha ez nem jön be, Schumachert valószínűleg a Német Túraautó-bajnokságban látjuk viszont 2008-ban.

Helyére a friss GP2-bajnok, Timo Glock kerülhet jövőre.

Kora: 32 év
Bemutatkozás: 1997
Nagydíjak: 180
Győzelmek: 6
Pontok: 329

Giancarlo Fisichella

Fisico még lehet Alonso homokzsákja..

Fisico még lehet Alonso homokzsákja..


Alonso legnagyobb valószínűséggel a Renault-nál folytatja pályafutását 2008-ban, így a csapatfőnök, Flavio Briatore mindenképp elbúcsúztatja egyik idei versenyzőjét. A kirúgásra esélyesebb jelölt az olasz Giancarlo Fisichella, akit újonc csapattársa, Heikki Kovalainen az idény végére eléggé elvert.

Mellette szólhat azonban, hogy Alonso korábbi csapattársaként nem zavart sok vizet, mellette biztosan könnyebb élete lenne a spanyolnak, mint Hamilton mellett volt a McLarennél. Heikki Kovalainen mégis többet érhet, főleg, ha Alonso egyértelmű első számú pilótaként szerződik régi csapatához. Fisichella valószínűleg csomagolhat.

Kora: 34 év
Bemutatkozás: 1996
Nagydíjak: 196
Győzelmek: 3
Pontok: 267

Rubens Barrichello

15 év után mehet a brazil?

15 év után mehet a brazil?


A Honda brazil versenyzőjének ugyan szerződése van a csapattal 2008-ra, de az utóbbi hetekben felröppentek olyan hírek, hogy ha a japán gárda nála alkalmasabb versenyzőre tehetné a kezét, a veteránt elbúcsúztatnák.

A siralmas idény siralmas autójával a csapattárs, Jenson Button háromszor ért be pontszerző helyen, míg Barrichello Sakon Yamamoto, Markus Winkelhock és a többiek társaságát “élvezi” a nulla pontosok között.

A brazil hét futam híján minden idők legtapasztaltabb F1-versenyzője, ha jövőre is indul, megdönti Riccardo Patrese rekordját.

A Honda lehet, hogy megakadályozza ezt, pedig lehet, hogy jobb lenne egy versenyképes autót adni a veteránnak.

Kora: 35 év
Bemutatkozás: 1993
Nagydíjak: 249
Győzelmek: 9
Pontok: 519

Vitantonio Liuzzi

Liuzzi még érdemelne pár évet

Liuzzi még érdemelne pár évet


A Toro Rosso olasz pilótája már az idény közepe óta biztos lehet benne, hogy 2008-ban nem versenyezhet a faenzai gárdánál – a Magyar Nagydíjon Scott Speed helyére felvett Sebastian Vettel mellé jövőre a már négyszeres ChampCar-bajnok Sebastien Bourdais érkezik.

Bár Liuzzi nem villantott még igazán nagyot bő kétéves F1-karrierje alatt, de Speedet általában megverte, és még a nagy tehetségnek kikiáltott Vettellel szemben sem maradt alul.

Az olasz a hírek szerint a Williamsnél folytatná pályafutását, amire Alexander Wurz távozásával, és Nico Rosberg esetleges McLaren-szerződésével akár esélye is lehet.

Kora: 27 év
Bemutatkozás: 2005
Nagydíjak: 39
Győzelmek: 0
Pontok: 5

Alexander Wurz

Wurz már elbúcsúzott

Wurz már elbúcsúzott


Az osztrák versenyző már a Kínai Nagydíj után bejelentette, hogy azonnali hatállyal visszavonul a Forma-1-ben való aktív versenyzéstől, ezért nem is keres helyet magának jövőre. Vele már biztosan nem találkozunk 2008-ban.

Kora: 33 év
Bemutatkozás: 1997
Nagydíjak: 69
Győzelmek: 0
Pontok: 45