Kényszeredett mosoly - holnap már ez sem lesz

Kényszeredett mosoly – holnap már ez sem lesz

A Magyar Nagydíj időmérő edzésén az utolsó percekben Fernando Alonso a bokszban feltartotta az ugyancsak kerékcserére érkező csapattársát, Lewis Hamiltont, aki így már épp nem tudta elkezdeni utolsó körét. Ezzel a spanyol meg is szerezte a pole-t.

Bár a csapatfőnök, Ron Dennis azt állította, hogy a fiaskóért Hamilton felel, ugyanis nem tartotta be a csapat utasításait, a versenybírók vizsgálatot kezdtek. Meghallgatásra rendelték mindkét versenyzőt, és a csapatfőnököt is, és elemezték a televíziós felvételeket és a csapat rádióforgalmát is.

Több órányi tárgyalás után, kevéssel éjfél előtt azt a döntést hozták, hogy Fernando Alonsót  öt hellyel hátrasorolják a rajtrácson, így a spanyol a hatodik helyen kezdi holnap a versenyt. Arról is döntöttek, hogy a McLaren a holnapi versenyen nem szerhezhet pontot a konstruktőri bajnokságban.

A McLaren azonnal fellebbezést jelentett be az utóbbi döntés ellen – Alonso hátrasorolása nem támadható -, a verseny holnapi eredménye így ideiglenes lesz a FIA Fellebbviteli Bíróságának ítéletéig.