Tegnap hivatalossá vált, amire amúgy is számítani lehetett: az Indianapolis Motor Speedwayen jövőre már nem rendezik meg az Amerikai Nagydíjat.

A pálya tulajdonosa és elnöke, Tony George és az F1 ura, Bernie Ecclestone nem tudtak megegyezésre jutni tárgyalásaikon.

“Több megbeszélés után sem tudtunk megegyezésre jutni Bernie Ecclestone-nal arról, hogy a Forma-1-et Indianapolisban tartsuk a közeli jövőben. Azonban egyetértettünk abban, hogy az ajtó nyitva marad egy lehetséges jövőbeli dátumnak. Öröm volt itt rendezni a Forma-1-et, és remélem, hogy a pálya közelgő centenáriuma talán lehetőséget ad majd a visszatérésre” – mondta Tony George.

Ecclestone azonban nem nagyon sajnálja a dolgot:
“Nem egyeztünk meg. Majd meglátjuk, hiányzik-e Amerika” – mondta Bernie, aki már korábban kinyilatkoztatta, hogy erre a kérdésre szerinte nem a válasz.

Az Amerikai Nagydíjat 2000 óta rendezték Indianapolisban, de a történet nem volt zökkenőmentes, a legnagyobb botrány 2005-ben tört ki, amikor a Michelin gumikat használó csapatok nem indultak el a futamon, így mindössze hat autó körözött szánalmasan a pályán.