Lewis Hamilton hazai pályán elért harmadik helye kisebb csalódást jelentett mind a pilóta, mind a rajongók számára. Az újonc azonban úgy gondolja, hogy most hibázott, és van még tanulnivalója:

“Versenyzőként van még mit tanulnom. Megyünk olyan pályákra, amelyeket már ismerek, ez könnyebbséget jelenthetne, de nem jelent. Voltam itt már korábban, most mégis küszködtem a tempóval. Hibáztam a bokszkiállásnál, azt hittem felemelték a nyalókát, de mégsem. Nem tudom hány másodpercet vesztettem. A beállításról is rosszul döntöttem, más hátsó szárnyat választottam, mint Fernando, és azt hiszem, ez jelentette a legnagyobb gondot a versenyen. Jó lecke volt, remélem a következő verseny jobban sikerül!”

“Az eredmény jobb is lehetett volna, de nézzük a jó oldalát: kilenc dobogós helyezés egymás után, nem tudom, volt-e már ilyen. A rajongók pedig csodálatosak voltak, nélkülük sokkal nehezebb lett volna a verseny! Tudtam, hogy végig mellettem álltak” – tette hozzá Hamilton.

Fernando Alonso a Brit Nagydíjon két ponttal csökkentette hátrányát csapattársához képest, és azt mondja, hogy egy ideje már csak a balszerencséjén múlik, hogy nem veszi át a vezetést:

Alonso újra mosolyog

Alonso újra mosolyog


“Előbb-utóbb behozom a lemaradást. Kanada óta gyorsabb vagyok nála [Hamiltonnál]. Indianapolisban nem tudtam megelőzni, Magny-Cours-ban meg a sebességváltómmal volt probléma. De itt, normálisabb körülmények között, 30 másodperccel előtte végeztem. Jó versenyek következnek, Németország és Magyarország, a célom, hogy Hamilton előtt végezzek, és csökkentsem a lemaradást. A dobogón mindig egy fokkal feljebb kell állnom, mint ő.”

“Persze a Ferrarikról sem szabad megfeledkeznünk, amelyek megint gyorsabbak voltak nálunk. Ha Massának nem lett volna gondja a rajtnál, ő is Hamilton előtt végzett volna” – szúrt még egyet elegánsan csapattársán a világbajnok.