Kiemelkedően izgalmas versenyt hozott a 2007-es Brit Nagydíj, miután Kimi Räikkönen egyedül maradt a McLarenek ellen. Felipe Massa nem tudott a többiekkel elrajtolni – vélhetően lefulladt az autója. A második felvezetőkör után a brazil a boxutcából vágott neki a versenynek. Ezalatt Lewis Hamilton megőrizte vezető helyét, de nem tudott ellépni az őt üldöző Kimi Räikkönentől és Fernando Alonsótól.

Alonso jobb volt Hamiltonnál

Alonso jobb volt Hamiltonnál


Hamilton 16 kör után a boxba menekült a támadó Räikkönen elől, ahol majdnem elkövette ugyanazt a hibát, mint Christijan Albers az előző futamon. Elindult a tankolás után úgy, hogy még nem emelték fel a nyalókát, de aztán belelépett a fékbe.

Két körrel később ment Räikkönen tankolni, ahonnan Hamilton elé került annak ellenére, hogy sokáig volt a boxban. Viszont Fernando Alonso további két kört maradt a pályán, így a kerékcsere után az élre állt. Mindezt annak köszönhette, hogy Hamilton feltartotta Räikkönent a futam elején, így Alonso a csurig megtankolt autóval sem maradt le nagyon.

A spanyol könnyebb autója ellenére sem tudott komoly fölényt kiautózni az élen a második tankolásig. A második tankolása után Räikkönen hat további kört tudott a pályán maradni. A finn gyors köröket futva átvette a vezetést. Innen már nem is bírtak vele, megszerezte idei harmadik győzelmét, pályafutása során 12. alkalommal álhatott fel a dobogó legtetejére.

A BMW-k pontot szereztek

A BMW-k pontot szereztek


Mellé a két McLaren pilóta Fernando Alonso és Lewis Hamilton állhatott fel. Utóbbinak ezúttal esélye sem volt a győzelemre, miután csak az időmérőre beállított nagyon könnyű autóval tudta tartani a lépést a többiekkel. Ennek ellenére teljesítménye kiemelkedő, hiszen ahogy eddig mindig, most is a dobogóra állhatott.

Massa külön versenyt futott. Elképesztően igyekezett, hogy a verseny elején ne kerüljön nagyon nagy hátrányba, a 11. körben már a kilencedik helyen autózott, de tovább nyomult. A futam végén késhegyre menő küzdelmet vívott Robert Kubicával a negyedik helyért, de az már nem jött össze.

Az erőviszonyoknak megfelelően mindkét BMW és mindkét Renault pontot szerzett, de utóbbiak már kört kaptak.  Hiába teljesítettek a hétvégén jól a Toyoták, és lett volna esélyük jó eredményre, mindkét autójuk tönkrement.

A 2007-es Brit Nagydíj végeredménye:
Silvesrtone 2007.07.08

Räikkönen lazán nyert 1

A futam után mondták:

Kimi Räikkönen:

A verseny elején vigyáztam az autóra és spóroltam az üzemanyaggal, aztán amikor Lewis kiment, az élre kerültem. Fernando igazán rövid ideig tankolt, de próbáltam időt nyerni mögötte, aztán jól sikerült a boxkiállásom, így az élre állhattam később. Mindkét gumi jól működött, nem igazán számított melyik volt fenn, nagyon jó volt most az autó. Jó nap volt ez a mai, egyik legkellemsebebb győzelmem ez.

Fernando Alonso:

Stratégiát váltottunk a verseny folyamán, ezért tankoltam olyan rövid ideig. Kockáztatnunk kellett, hogy az élen maradhassunk, de sajnos ez sem volt elég. Nem tudtam, olyan nagy előnyt szerezni a második tankolás előtt. Egy kicsit erős volt a forgalom, voltak problémák a lekörözésekkel is. A Ferrari túl gyors volt ma nekem, a  második hely volt a legtöbb, amit elérhettünk. Örülük a második helynek, jobb lett volna nyerni, de ma ez nem jött össze.

Lewis Hamilton:

Az elején próbáltam elhúzni Kimitől, de ez nem ment. A kiállásnál hibáztam, amivel még időt is vesztettem. A gumijaim sem voltak túl jók és az autó egyensúlyával is gond volt az egész hétvégén.