Pedro de la Rosa, a McLaren tesztpilótája azt gondolja, hogy a két versenyző, Fernando Alonso és az újonc Lewis Hamilton versengése javára válik a csapatnak.

A Ferrari utóbbi futamokon mutatott gyengébb formája miatt a győzelemért jelenleg csak a McLaren két pilótája van igazi harcban. Hamilton jelenleg 10 pont előnnyel vezeti a bajnokságot Alonso előtt, a páros az utóbbi három versenyből mindhármat megnyerte. A két pilóta versengéséről de la Rosa így nyilatkozott a spanyol AS című lapnak:

“Szerintem [a küzdelem] javára válik a csapatnak, mert mindenkit motivál, és elősegíti az autó fejlesztését és a fejlődést minden tekintetben. Mellesleg pedig, amióta elkezdtek egymás ellen harcolni, a McLaren nyerte az összes versenyt, ez tény.”

Három verseny óta mindig nyernek

Három verseny óta mindig nyernek

Három verseny óta mindig nyernek


De la Rosa azt is hozzátette azonban, hogy a Ferrarit sem szabad még leírni:
“A bajnokság az utolsó versenyeken dől majd el. Az biztos, hogy mi ott leszünk, de a Ferrarit sem zárhatjuk ki, mert biztosan fejlődnek majd, és újra az élre törnek. De bárhogy is legyen, idén kulcsfontosságú a megbízhatóság: csak néhány autó képes a győzelemre, és végül annak lesz előnye, amelyiknek kevesebb problémája lesz” – mondta a spanyol.