Nem ez a jellemző idén

Nem ez a jellemző idén

Az idény eleje óta egyértelműen a második helyre visszacsúszott Ferrarinál mintha fogyóban lenne az önbizalom. A rivális McLaren már 35 ponttal vezet a csapat-világbajnokságban, és a jobban teljesítő versenyző, Felipe Massa is 18 pontos hátrányban van a vezető Lewis Hamiltonhoz képest. A csapatnál kezd eluralkodni a zavarodottság?

Már a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is nyíltan elégedetlen a tavaly visszavonult Michael Schumacher helyére szerződtetett, és mostanában sok kritikát kapott finn Kimi Räikkönennel:
“Még mindig várunk az igazi Räikkönenre, arra, akitől mindenki tart. Kimi mindig keményen küzdött, és most azt várjuk, hogy újra az legyen, akitől mindenki félt. Michael [Schumacher] azt mondta, hogy Kimi és Fernando Alonso voltak a legkeményebb ellenfelei, és Alonso is ezt mondta Räikkönenről és Schmacherről. A két McLaren egyértelműen nagyon erős, mi pedig megzavarodtunk egy pillanatra. Nem tetszik ez a helyzet, vissza kell szereznünk a versenyképességünket” – mondta a BBC-nek Montezemolo.

A csapatfőnök, Jean Todt bízik a pilótákban, és mintegy ellenpontozva Montezemolo elégedetlenségét – és a Räikkönen csapattól való távozásáról máris felröppent híreket – arról beszélt, hogy a pilótapáros helyzete biztos a csapatnál.
“Ők a Ferrari jelenlegi és jövőbeni versenyzői. Rajtunk múlik, hogy jó autót adjunk alájuk.

A csapat jelenlegi helyzetéről és a következő két verseny kilátásairól azonban a sokat látott szakember is inkább bizonytalanul beszél:
“Igazán nem tudom, mi lesz. Csalódtunk Monte-Carlo, Kanada és Indianapolis után. De jó eredményeket értünk el Silverstone-ban és azt hiszem, versenyképesek leszünk.”