A McLarentől tavaly a szezon közepén kurtán-furcsán távozott kolumbiai Juan Pablo Montoya szerint Lewis Hamilton jó versenyző, de Alonso valószínűleg kevesebb támogatást kap.

Montoya a csapaton belüli egyenlőségről így beszélt:
“Azt hiszem, jó munkát végez a kölyök [Hamilton], övék a leggyorsabb autó és egyértelműen ő az első számú pilóta.

Valahogy így távozott a McLarentől

Valahogy így távozott a McLarentől

Valahogy így távozott a McLarentől


A McLarennél mindig van első számú versenyző, Fernando Alonso maga mondta, hát nem? Legalábbis ez volt a sajtóban.”

“Nem nagyon követem a dolgokat, de Hamilton azért került a Forma-1-be, mert Ron [Dennis – a csapatfőnök] pénzelte az egész pályafutását. Amellett, hogy tehetséges, Ron pénzelte. Ron mondta, hogy hova menjen, megszervezte az üzleteket, és fizette is őket. Nyolc- vagy hány éves kora óta Ron Dennis szárnyai alatt volt” – mondja Montoya.

“A McLaren jövője Hamilton. Ez van. Mindketten jól teljesítenek, és az autó is nagyon gyors. Így ha valaki alul is teljesít a jó autóval, akkor is második vagy harmadik lesz” – hogy ezzel Hamilton szerencséjére utal, vagy épp Alonso gyengébb teljesítményére, nem világos.

“Mindenki hibázott Kanadában, csak ő [Hamilton] nem, ezért nyert is. És egyre gyorsabb lesz. Azt is hallottam, hogy Fernando nem érzi jól magát a McLarennél.”
 
A kolumbiai azt azonban nem vonja kétségbe, hogy a McLaren-újonc tehetséges lenne:
“Ó, tényleg jó! Nem mondom, hogy nem az. Igazán jó. De előnye van…amiről persze azt állítják, hogy egyenlő esélyek vannak. A csapatnál mindig van egy favorit” – összegezte Montoya.