Állítólag Ferrari B-csapat lesz. Vagy mégsem.

Állítólag Ferrari B-csapat lesz. Vagy mégsem.

Az idény elején már híresztelték egyszer, hogy a Toro Rosso csapatot eladják, akkor Michael Schumacher neve merült fel, mint jövőbeli tulajdonos és csapatfőnök. A pletykák most arról szólnak, hogy a csapatot fele-fele arányban birtokló Gerhard Berger és a Red Bull-milliárdos Dietrich Mateschitz, a Ferrari csapatfőnök-fi Nicolas Todtnak akarják eladni a faenzai istállót.

Az ifjabbik Todt, aki a GP2-ben vezeti az ART csapatot, állítólag már tárgyalt Bergerrel az üzletről. Az elképzelések szerint Todt a Ferrari fiókcsapataként működtetné, a lehetséges munkatársak között pedig Michael Schumacher és az idén “szabadságát töltő” Ferrari-technikai igazgató Ross Brawn neve is felmerült.
 
Gerhard Berger cáfolta a híreket, és azt mondja, hogy már nem is izgatja magát ezekkel a pletykákkal:
“Már nem is idegesít, bár korábban zavart a dolog. Egy kicsit még vicces is, hogy hetente képesek vagyunk a címlapra kerülni. Talán jó is, hogy beszélnek rólunk. Néha persze elgondolkodom, hogy honnan jönnek ezek a sztorik. Hetente eladok, azt pedig most hallottam, hogy jövőre Ferrari kasztnit, motort és sebességváltót használunk majd. Ez nekem is új!”

“Egy árva szót sem beszéltem Nicolas Todttal a részvényeim eladásáról, sem Michaellel [Schumacher]. Meg lennék lepve, ha Ross Brawn idejönne, amennyire én tudom, visszamegy a Ferrarihoz. Nem akarom eladni a részem, és szerintem a Red Bull sem” – magyarázta az osztrák veterán.

Nicolas Todt papája, a Ferrari-főnök Jean Todt sem tud fia állítólagos üzletéről semmit:
“Olyan, mintha a holdbeli kirándulásáról kérdeznének – nekem is újdonság! Montrealban nevetgéltünk ezeken a találgatásokon Bergerrel, mert nem igazak. De ha azt kérdezik, hogy tetszene-e, ha a fiamat a Forma-1-ben látnám tevékenykedni valamelyik csapatnál, akkor a válaszom igen.”