Az Amerikai Nagydíjnak jelenleg otthont adó indianapolisi pálya 2008-ig rendelkezik szerződéssel, az azon túli időről még nem is folytak tárgyalások. Bernie Ecclestone szerint nem is nagyon hiányozna az Amerikai Nagydíj, ha kimaradna.

“A Forma-1-nek nem létfontosságú, hogy jelen legyen az USA-ban. Vannak nagyobb piacok a világ más részein. Amerika helyett nemsokára ott lehetünk Indiában. Nincs sok amerikai szponzorunk, nincs amerikai csapatunk, csak egyetlen versenyzőnk” – mondta Ecclestone.

Indianapolisnak 2008-ig van szerződése

Indianapolisnak 2008-ig van szerződése

Indianapolisnak 2008-ig van szerződése


“Jól kijövök Tony George-dzsal [az indianapolisi pálya tulajdonosa], és remélem, hogy meg tudunk egyezni, de más ajánlatunk is van az USA-ból” – tette hozzá Ecclestone.

Hogy Bernie csak taktikázik, és meg akarja egy kicsit szorítani George-ot, vagy valóban nem sokat számít neki Amerika, mert Ázsiával van elfoglalva, nem tudjuk. De azt azért nehéz elképzelni, hogy ne venné számításba a BMW és a Mercedes – az F1 fontos és sikeres szereplői! – amerikai felvevőpiacát, ami a hazai német piacuk után a második legnagyobb.