Azonos felszerelés, azonos esélyek

Azonos felszerelés, azonos esélyek

Fernando Alonso hétfőn arról beszélt, hogy nem érzi egészen jól magát a McLarennél, mert a brit csapat nagyobb támogatást ad a brit Lewis Hamiltonnak.

A csapatfőnök Ron Dennis szerint ilyenről nincs szó, a McLarennél a versenyzők egyenlő feltételekkel küzdhetnek a világbajnoki címért, mindkét pilóta ugyanolyan támogatást és segítséget kap, és az egész ügyet a sajtó fújja fel.

“Nyilvánvaló, hogy minden nagydíj után talál majd alkalmat a brit vagy a spanyol sajtó arra, hogy a versenyzők egy-egy szavába kapaszkodjanak, idézeteket a szövegkörnyezetből kiemelve kiforgassanak egy ártatlan megjegyzést” – magyarázta Dennis.

“A McLaren Mercedes csapat lelkes és küzdő szellemű emberekből áll, van egy egészséges verseny a két autón dolgozó gárda között – ez elkerülhetetlen, de nem is jelent gondot. Azt viszont újra kijelenthetem, hogy mindkét versenyző azonos felszereléssel, azonos támogatással és azonos lehetőségekkel készülhet nyerni, és ezt Fernando és Lewis is tudja és elfogadja.”

Alonso hétfői “panaszáról” Dennis így beszélt:
“Fernando szavai, megfelelően olvasva igazak: nincs régóta a csapatnál, a kapcsolat még fejlődhet. A csapat pedig semmivel nem akarja ezt a fejlődő jó kapcsolatot veszélyeztetni.”