A tavaly “visszavonult” (értsd: kirúgott) kanadai világbajnok, Jacques Villeneuve mindig benne van egy jó kis szurkálódós nyilatkozatban, most épp az agyonsztárolt McLaren-újoncról, Lewis Hamiltonról volt egy pár jó szava.

“Mikor hagyja már abba a vagdalkozást? Lewist soha nem büntetik meg az ilyesmiért, pedig amit a rajtnál művel, egyre jobban hasonlít arra, amit Michael [Schumacher] csinált. Eddig szerencsés volt, majd meglátjuk, meddig tart ki. Úgy tör előre, ami miatt más versenyzők már fekete zászlót [kizárás a versenyből] kapnának” – mondja Villeneuve.

Szintén zenész.

Szintén zenész.

Szintén zenész.


Igazán ügyes, Jacques! A valaha volt legsikeresebb újoncot úgy megkritizálni, hogy közben még a valamikori nagy ellenfélen is ütünk egyet, tényleg ügyes. Annak ellenére, hogy Hamilton eddig minden versenyen a dobogón végzett, Villeneuve szerint még bizonyítania kell, főleg nyomás alatt:

“Lewis nagyon gyors, de még fel kell nőnie Alonsóhoz, és le kell őt győzni. És még azt sem láttuk, hogy nyomás alatt hogyan teljesít, érdekes lesz azt is megfigyelni.”

Hamilton vagdalkozik? Vagy inkább Villeneuve?