Sir Jackie Stewart, aki amúgy Lewis Hamilton nagy támogatója, most nem osztja a britek többségének felháborodását a Monacói Nagydíjon történteket, a McLaren csapatutasítását illetően, ami miatt Lewis Hamilton előtt bezárult a győzelem lehetősége a futamon. A csapatfőnök, Ron Dennis a verseny után elismerte, hogy a stratégiát Fernando Alonso javára változtatták meg futam közben. Stewart a BBC-nek így beszélt a versenyről:

“Nem látok semmi kivetnivalót abban, ami történt. Alonsóé volt a pole, jól is rajtolt, megőrizte a vezetést, amivel sikerült teret nyernie. Övé volt a leggyorsabb kör, végül megnyerte a versenyt. Ez elég tiszta történet volt.”

Stewart az eddigi legnagyobb felháborodást keltő, most sokak által felemlegetett 2002-es ausztriai Ferrari-esetről így vélekedik:
 
“A Schumacher-Barrichello ügy elég otromba volt: [Barrichello] legalább 50-60 km/h-val lassított, hogy Schumachert elengedje a célvonal előtt. Az otrombaság volt, nem tetszett sem a nézőknek, sem a sajtónak.”

“De az már egy más dolog, hogy azt mondjuk a csapatvezetőknek, hogy ha az élen áll mindkét autójuk, akkor is a képességeik határáig kell hajtani a pilótáikat. Szerintem ez is nagyszerű eredmény Lewis Hamilton számára, hogy másodikként végzett a Monacói Nagydíjon, és egy újabb dobogós helyezést szerzett. Mert mi lett volna, ha egy kicsit túl keményen próbálkozik az utolsó körökben, és odavágja a McLarent, kiejtve ezzel az autót? A McLaren számára értékes bajnoki pontok vesztek volna el” – összegezte Stewart.